JPMorgan: Unge og gamle generasjoner Duke It Out Over BTC og gull

I følge analytikere ved JPMorgan strømmer flere og flere unge mennesker til bitcoin og cryptocururrency, mens eldre generasjoner har øynene sentrert på gull.

JPMorgan: Unge mennesker liker BTC, eldre som gull

Både bitcoin og gull har gjort det mer og mer sent. Bitcoin Era har skutt opp til omtrent 11 700 dollar i skrivende stund – det høyeste det har vært på omtrent et år – mens gull har truffet 2000 dollar per unse.

I en fersk uttalelse kommenterte personer tilknyttet JPMorgan:

De to årskullene viser divergens i preferansen for ‚alternative‘ valutaer. De eldre årskullene foretrekker gull, mens de yngre årskullene foretrekker bitcoin.

Når man vurderer omstendighetene, er det fornuftig at yngre mennesker vil bli trukket til bitcoin og crypto, mens eldre individer er fans av gull. Gull er en mye mer etablert eiendel. Det er et edelt metall som lenge har vært gjenstand for folks hengivenhet siden Gold Rush på 1850-tallet. Det er i historiebøker, romaner, filmer, og regnes ofte som den ultimate gaven.

Bitcoin er derimot mye nyere. Opprettet opprinnelig i 2008 rett etter den store nedgangen, og bitcoin er planlagt for å sette økonomisk uavhengighet tilbake i hendene på brukerne. Tatt i betraktning hvor mye unge mennesker vokste opp i de harde økonomiske tider som fødte bitcoin, ville det være fornuftig at de ser bitcoin som det ultimate verktøyet for å bekjempe banker og sentraliserte økonomiske systemer som angivelig har forårsaket så mange problemer i verden.

Faktum er at mange yngre generasjoner ikke stoler på banker

De ser bitcoin som et solid verktøy som kan hjelpe dem å bli velstående og ta egne økonomiske beslutninger.

I tillegg ser det ut til at både yngre og eldre mennesker er delt helt nede på midten når det gjelder aksjer. JPMorgan rapporterer at unge blir mer interessert i aksjeandel, spesielt de som er tilknyttet teknologiselskaper. Eldre individer ser derimot ut til å selge aksjen. En rapport utstedt av banken sier:

Yngre kohorter av amerikanske detaljinvestorer viser liten interesse for obligasjonsfond. De unngår også aksjefond, og foretrekker å investere i aksjer direkte ved å kjøpe enkeltaksjer, spesielt tech-aksjer. De eldre årskullene fortsatte å distribuere overskuddslikviditeten i obligasjonsfond, der kjøpet forble sterkt både i juni og juli.

Hvilken eiendel er sterkere?

Selv om det fremdeles er mange analytikere der ute som tror på bitcoin og crypto, virker de fleste av dem stort sett knyttet til eller tiltrukket av gull, og mener at edelt metall har fordeler ingen andre eiendeler har. Connor Campbell – en finansanalytiker hos Spread Ex – refererer til statusen som „sikker havn“:

Som et mål på markedsangst, smadret gull gjennom taket på $ 2000 per unse for første gang i historien – over fire og en halv måned etter fra de underliggende $ 1500 som var sett før koronavirus-krisen tok tak.